Bursa: Yerel medyada çalışan gazeteciler ile insan hakları haberciliği için bir araya geliyoruz

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin, yerel medya çalışanlarını insan haklarının temel kavramları ve ayrımcılıkla mücadele konusunda güçlendirmek amacıyla Türkiye'nin farklı illerinde düzenleyeceği Hak Odaklı Habercilik Atölyeleri başlıyor. Atölyelerimizin ilki 21-22 Şubat 2020 tarihlerinde Bursa, Bilecik, Yalova ve Balıkesir illerinden gazetecilerle Bursa’da gerçekleşecek.

Alanda deneyimli gazeteciler ve eğiticilerin katkıları ve kolaylaştırıcılığında iki gün sürecek atölye çalışmamızın konu başlıkları ise şunlardır:

• Temel İnsan Hakları Kavramları
  • Medyada Ayrımcılık ve İnsan Hakları İhlalleri
  • İnsan Haklarının Korunmasında Gazetecilerin Sorumlulukları
  • İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları
  • Hak Örgütleri ve Medya: İşbirliği için İhtiyaçlar ve Olanaklar

Atölye programının etkin ve verimli ilerleyebilmesi için katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Bu formu eksiksiz doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Atölye programının tamamına katılacak başvuruculara öncelik verilecek, katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.

Başvurular tamamlandıktan sonra, atölyenin yapılacağı mekân ve program katılımcılarla paylaşılacaktır.

Son başvuru tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 18:00 - Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayın.