Uluslararası Af Örgütü Sultanbeyli İşkence Davası'na Gözlemci Gönderiyor
Uluslararası Af Örgütü, ilk duruşması yarın İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülecek olan Sultanbeyli İşkence Davası'na gözlemci gönderiyor. Yedi polis memurunun 'işkence'den, bir polis memurunun ise 'suça göz yummak' suçundan yargılandığı davaya, Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesi Kampanyalar ve Savunuculuk Direktörü Ruhat Sena Akşener katılacak.
Ne olmuştu?
10 Kasım 2014'de Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne giden Ş. Ö., iddiaya göre burada polis memuru A. C.'nin sözlü tepkisine hedef oldu. Çıkan tartışma sonrası polis merkezi içinde bir odaya alınan Ş.Ö., burada altı polis memuru tarafından darp edildi, küfür ve hakarete uğradı, tehdit edildi. Şikayetçi olacağını dile getirmesi üzerine tekrardan bir odaya alınan mağdur Ö., burada feci şekilde dövüldü, makatına soda şişesi sokulmak istendi. Olayın ardından hastaneye kaldırılan mağdurun vücudunda darp izlerine rastlandı.
Sekiz sanıklı davada yargılanan altı polis memuru, 28 Kasım 2014'de tutuklanmış, ancak altı gün sonra serbest bırakılmıştı. Tüm sanıkların tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması, yarın (22 Mayıs 2015) saat 09.00'da 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Duruşmayı Twitter üzerinden @ruhatsena ve @aforgutu adreslerinden takip edebilirsiniz.
Haberler
- Türkiye’deki Yüzlerce Eritreli Zorla Geri Gönderilme Riski Altında
- 22. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü Eylem Gözlem Raporu
- Hoşgeldin Onur Ayı: Fobilere Karşı Uçurtmalar Havaya
- “Deprem Ne Kadar Sürer?”: Uluslararası Af Örgütü’nden Şubat Depremlerinin yıldönümünde sergi ve söyleşi
- İran: Güvenlik güçleri “Kadın, Yaşam, Özgürlük” protestolarını cezasızlıkla bastırmak için tecavüz ve diğer türde cinsel şiddete başvurdu
- Rusya: “LGBT hareketini” aşırılık yanlısı olarak tanımlayan karar feci sonuçlar yaratacak
- Birleşik Krallık: Polis hafta sonu planlanan Gazze’de ateşkes yürüyüşünün yasaklanması yönündeki siyasi baskılara boyun eğmemeli
- Türkiye: Anayasa Mahkemesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay için verdiği hak ihlali kararı ‘gecikmiş bir karar’