Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyesi

Üniversite Öğrencileri İçin - Çevrimiçi

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği MATRA Fonu desteğiyle, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadelede Bütüncül Yaklaşımlar Atölyeleri ile pek çok farklı bölümde okuyan üniversite öğrencileriyle buluşuyor. 

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri ile üniversite öğrencilerinin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ve şiddetle mücadelede ilgili mekanizmalara ilişkin bilgilenmesi, hak temelli bir yaklaşım geliştirmesi ve böylece savunuculuk alanında güçlenmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda birbirini bütünleyecek bir program hazırlandı. Başlangıç Atölyesi, giriş niteliğinde bir içerikle, farklı eğitim gruplarından katılımcıları bir araya getirerek toplumsal cinsiyet konusuna dair temel kavramları ve yaklaşımları, şiddetle mücadeleye ilişkin mevcut mekanizmaları ve bu alanda savunuculuk yapmak üzere gerekli olan temel bilgi ve yaklaşımları edinmeleri hedefleniyor. İkinci atölye ise alan/bölümlere göre ayrıntılandırılmış bir program ile interaktif katılıma dayalı olarak kurgulandı. İkinci atölyede toplumsal cinsiyet eşitliği ve mücadele bağlamında ilgili bölümlerin/alanların  ihtiyaç duyduğu destek sağlanacak.  

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlenmek ve savunuculuk yapmak için desteğe ihtiyaç duyan, aşağıda bölümleri belirtilen tüm üniversite öğrencilerine açıktır. 

Kimler Başvurabilir:  

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri
  • Tıp Fakültesi öğrencileri

Eğitim Tarihleri:

  • 25 Mayıs 2022 Çarşamba - 17:00

(Yeni atölye tarihleri belirlendiğinde buradan ilan edilecektir.) 

EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN

İNSANHAKLARI.TV