5. Duruşma

Lütfillah Tacik davasının beşinci duruşması 21 Haziran 2016 tarihinde görüldü.

Mahkeme heyetinin tamamı bu duruşmada değişti.

Duruşmada tanık beyanları alındı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Anestezi ve Yoğun Bakım uzman doktor; Lütfillah Tacik’in, öğlen saatlerinde yoğun bakıma getirildiği, gündüz saatlerinde kendisinin görev yaptığı bölüme aktarıldığı, getirildiğinde bilincinin kapalı olduğu, solunum cihazına bağıl olarak takip ve tedavisine başlandığı, yapılan tetkiklerde beyin kanaması olduğunun görüldüğünü beyan etti. Uygulanması gereken tedavi için diğer bölümlerle görüştükten sonra pediatri tarafından lösemi olduğu bilgisinin verildiği bu nedenle tedavisinin gerçekleşmesi için başka bir üniversiteye sevkinin yapıldığını aktardı.

Müşteki vekili olarak kabulü için davanın başından itibaren katılma talebini yineleyen avukat bu taleplerinin devam ettiğini belirterek, inceleme yaptırılan 3 adet hard disk üzerinde verilen raporların tatmin edici olmadığını, bu nedenle bu 3 hard disk’in TÜBİTAK gibi bir kuruma gönderilerek incelemenin yaptırılmasını talep etti.

ÇOÇAV, KAOS GL, Mülteci Hakları Derneği avukatları aracılığıyla katılma talebinde bulundular.

Mahkeme ara kararında, ÇOÇAV dışındaki katılma taleplerinin reddine ve diğer tanıkların dinlenmesinin beklenmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma tarihi 6 Ekim 2016 olarak belirlendi.