• Duyurular

İzleme ve Değerlendirme Hizmet Alımı

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ (İHE) PROGRAMI

HİZMET SATIN ALIM ŞARTNAMESİ

İzleme ve Değerlendirme  Hizmet Alımı
 

  1. Arka Plan

Uluslararası Af Örgütü̈ (UAÖ), 150'den fazla ülkede, 10 milyondan fazla insandan oluşan ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için çalışan küresel bir harekettir. 1977 yılında çalışmaları nedeniyle Nobel Barış̧ Ödülü'ne layık görülmüştür. UAÖ, İnsan hakları ihlallerini araştırır, belgeler ve bu ihlalleri durdurmak için kampanyalar yürütür. İnsan hakları eğitimi ve savunuculuk faaliyetleri aracılığıyla tüm dünyada herkesin insan haklarından faydalanabilmesini sağlamak için çalışır.

UAÖ Türkiye kampanyalar, aktivizm, lobi ve insan hakları eğitimi alanlarında yürüttüğü çalışmalar ile insan hakları ihlallerinin önlenmesi ve insan haklarının güçlenmesini hedeflemektedir. Bu bağlamda, İnsan Hakları Eğitimi (İHE) programı evrensel olarak tanınan insan hakları ilkelerine uyan bilgi, beceri ve tutumları teşvik etme yoluyla birey, grup ve toplumları güçlendirme hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. İHE programının öncelikli çalışma alanları arasında toplumsal cinsiyet eşitliği, ifade özgürlüğü ve protesto hakkı, çocuk hakları, mülteci hakları, yargı bağımsızlığı, insan haklarına giriş bulunmaktadır. İHE programı kapsamında atölye çalışmalarının yanı sıra basılı ve çevrimiçi birtakım araçlar ile de insan haklarına ilişkin bilginin yaygınlaştırılması amaçlanır.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, çocuk hakları -başka bir ifadeyle insan haklarının çocuklar için özel gerektirdikleri- konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla; 2021 yılından bu yana Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu çalışmalarına ev sahipliği yapmaya başlamıştır.

Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu ile çocuk hakları ile ilgili çalışmalarda bulunan veya bulunmak isteyen kişilerin; çocukların hak ve özgürlükleri ile maruz bırakıldıkları hak ihlallerine ve ilgili mekanizmalara ilişkin bilgilenmesine, hak temelli bir yaklaşım geliştirmesine ve böylece çocukların hak ve özgürlükleri için harekete geçmesine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Birbirini bütünleyecek atölyelerle geliştirilmesi öngörülen program kapsamında öncelikle genel giriş mahiyetinde “Çocuk Hakları Başlangıç Atölyesi” oluşturulmuş, 2024 Ekim ayından itibaren Kesişimsel bir perspektifle çocuk hakları odaklı yaklaşımların güçlendirilmesi çalışması kapsamında genel giriş mahiyetindeki ilk atölyenin revize edilmiş, “Çocuk Hak ve Özgürlükleri İçin Harekete Geçmek (II)” başlıklı ikinci atölyenin ve “Çocukların Hak ve Özgürlükleri İçin Ortak Yaratım Atölyesi (III)” başlıklı üçüncü atölyenin geliştirilmesine odaklanılmıştır.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

https://insanhaklari.tv/icerik/dilek-kumcu-cocuk-haklari-okulu
 

  1. Alınacak Hizmetin Tanımı ve Kapsamı

1) Yarı yapılandırılmış odak gruplarla ilk iki modül için öğrenilenlerin ve gelecekteki ihtiyaçların/önerilerin değerlendirilmesi

2) İlk iki modülün içeriğinin kolaylaştırıcı ekibi ile gözden geçirilmesi ve ön tets son test aracının geliştirilmesi/revizyonu ve değerlendirme formu revizyonu,

3) Toplamda uygulanan üç modül için kapsamlı bir ölçme değerlendirme yaklaşımın geliştirilmesi

4) Projenin ilk yılının mantıksal çerçeve göz önüne alınarak izleme ve değerlendirmesinin yapılması ve raporlanması
 

  1. Yetkinlik ve Gereksinimler

Başvuru sahipleri bu şartnameye göre gereklilikleri mümkün olan en yüksek kalitede yerine getirmek için gerekli uzmanlığa sahip olmalıdır. Teknik uzmanlık ve beceriler göz önüne alındığında, iş kapsamında ve teslimat sürecinde özellikle aşağıda belirtilen özellik ve becerilere sahip olunması beklenmektedir:

Teknik beceriler: Teklif sunan kurumların aşağıdaki teknik becerilere sahip ekip üyelerinin bulunması beklenmektedir.

  • İzleme ve Değerlendirme süreçlerini planlama ve yürütme kapasitesi ve deneyimi
  • İzleme ve Değerlendirme süreçlerinde kullanılmak üzere araçlar üretilme kapasitesi ve deneyimi(anket, soru formu, odak grup görüşme formları vs)
  • İzleme ve Değerlendirme süreçleri sonucunda rapor hazırlama kapasitesi ve deneyimi

Ortak çalışma ilkeleri ve değerler:  Teklif sunan kurumların UAÖ Türkiye ilk eve değerlerine uygun olarak çalışması beklenmektedir. İlgili ilke ve politika belgeleri için Şeffaflık - Uluslararası Af Örgütü sayfasını ziyaret ediniz.
 

  1. Başvuru Belgeleri

Başvuru aşağıdaki hususları içermelidir:

  • Başvuru sahibinin ilgili geçmiş deneyimlerini özetleyen bir sunum (ppt) veya doküman (pdf) (En fazla 3 sayfa)
  • Başvuru sahibinin ekip üyelerinin özgeçmişleri ( bir kişiden fazla ise)
  • Teknik teklif (Hizmet sunumunda kullanılacak yaklaşımı özetleyen en fazla iki sayfalık bir metin sunulmalıdır. Teknik teklif içerisinde iş kalemleri  bilgisi bulunmalıdır.)
  • Finansal teklif (Başvuru sahiplerinin ilgili hizmet için fatura kesebiliyor olması beklenmektedir. Finansal teklif TL olarak KDV dahil olacak şekilde hazırlanmalıdır. Finansal teklif kapsamında ilgili bütçe kalemleri ayrıntılandırılarak fiyat teklifi sunulmalıdır.)
     
  1. Başvuru Süreci ve Değerlendirme

İlgilenenler, özgeçmiş, beceriler ve bu görevle ilgili teknik ve finansal teklif içeren tekliflerini    31 Aralık 2024 tarihine kadar “İzleme Değerlendirme Hizmet Alımı” başlığı ile [email protected] adrese göndermelidir. Belirtilen tarihin ardından gönderilmiş olan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. UAÖ TR’nin finansal kaynak dağılımında yaşanacak herhangi bir değişiklikte teklif alma süreci sonlandırılabilir. Hizmet alım süreci sözleşmenin imzalanmasını takiben başlatılır.

Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak puanlama yaklaşımı şu şekilde olacaktır:

  • Teknik Teklif (%40)
  • Finansal Teklif (%35)
  • Ekip Deneyimi (%25)

Şartname veya başvuru ile ilgili tüm sorular yukarıda belirtilen başlık ile  22 Aralık 2024 tarihine kadar [email protected] adresine yönlendirilmelidir.