• Haberler

Endonezya’dan Şili’ye aktivistler İdil’in doğum günü için bir araya geldi

Dünyanın dört bir yanında aktivistler 100 günü aşkın süredir haksız yere Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan İdil Eser’in doğum günü 14 Ekim’de bir araya gelerek, İdil ve diğer tutuklu hak savunucularına dayanışma mesajları gönderdi. İdl’in 54. yaş gününü sosyal medya üzerinden fotoğraflar ve mesajlarla kutlayan aktivistler, tüm hak savunucularının derhal serbest bırakılması için de çağrılarını yineledi.

5 Temmuz’da Büyükada’da düzenlenen bir çalıştay sırasında gözaltına alınan İdil Eser ve beraberindeki hak savunucuları 100 günü aşkın süredir özgürlüklerinden mahrum. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi de İdil’in doğum gününde, evinde çekilen ve kedileri Kiki, Mişa ve Saşa’nın başrolde oynadığı bir video paylaşmıştı.

İdil’in doğum günü için etkinlik düzenleyen Uluslararası Af Örgütü şubeleri arasında şu ülkeler de yer aldı: Yeni Zelanda, Avustralya, Endonezya, Malezya, Cezayir, Tunus, Almanya, İspanya, İtalya, İsveç, Polonya, Britanya, Kanada, Şili, Arjantin, Kolombiya. Hatta Sierra Leone’den bir aktivist de sosyal medyadan İdil için bir doğum günü mesajı paylaştı. Pastalar, mumlar ve fotoğraflar eşliğinde fotoğraflarını paylaşan aktivistlerin tümü İdil ve arkadaşları için ortak bir dilekte bulundu: Özgürlüklerine derhal kavuşabilmeleri.

Kami tutup hari dengan doa agar tahun depan #PartyWithIdil bisa dirayakan bersama Idil. https://t.co/uCeFcSoCxU

Happy b'day, #İdilEser! pic.twitter.com/303whpQwbJ

— Amnesty Indonesia (@amnestyindo) 14 October 2017

#HappyBirthdayIdil #PartyWithIdil. Love, Malaysia! pic.twitter.com/qPvlHym1Pe