CHP'ye "Bizimle Misin?" Diye Sorduk

Uluslararası Af Örgütü'nün 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek Türkiye Genel Seçimleri öncesi başlattığı 'Bizimle Misin?' kampanyası devam ediyor. 25. dönem milletvekili seçimlerine katılacak tüm siyasi partilerle bağlantıya geçerek taleplerini ileten Uluslararası Af Örgütü, TBMM 24. dönemde grubu bulunan dört partinin üst düzey yetkilileriyle görüşüyor.

Kampanya kapsamında Uluslararası Af Örgütü heyeti, bugün İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile bir araya geldi. Örgütün Kampanyalar ve Savunuculuk Direktörü Ruhat  Sena Akşener, Kampanya ve Aktivizm Koordinatörü Begüm Başdaş ve Mülteci Hakları Koordinatörü Volkan Görendağ'ın yer aldığı heyet, "Bizimle Misin?" kampanyasında yer alan talepleri Gürsel Tekin'e iletti.

Kampanya doğrultusunda Uluslararası Af Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'ni "ifade özgürlüğüne saygı duyulan, barışçıl protesto hakkının korunduğu, polis şiddeti ve cezasızlığın olmadığı, kadına yönelik her türlü şiddetin önlendiği, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yaşanmadığı, mültecilerin insan haklarına erişebildiği ve işçi haklarının güvence altına alındığı" bir Türkiye için hareket etmeye çağırdı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Ruhat Sena Akşener, "CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e Uluslararası Af Örgütü'nün taleplerini ilettik. Kendisi parti yönetimine taşıyacağını ve konuyla ilgili parti görüşlerini bize ileteceğini söyledi. Verimli bir görüşme gerçekleştirdiğimize inanıyoruz" dedi.

"Bizimle Misin?" kampanyası kapsamında 24. dönem TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin üst düzey yetkililerini ziyaret edecek olan Uluslararası Af Örgütü, yarın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile bir araya gelecek. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri, cuma günü ise Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüşecek.