Çarşı Davası

Arka Plan Bilgisi

Haziran 2013’te başlayan Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları iddiasıyla aralarında Beşiktaş futbol kulübünün taraftar grubu olan Çarşı üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet  ve 2 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 16 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ev baskınlarında elde edilen delillerin yanı sıra kamera kayıtlarını, Twitter hesaplarını, mesajlaşmaları ve telefon konuşmalarını da delil kabul edilerek hazırlanan iddianamede sanıkların hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleme, bu gösterilere katılma, toplantı ve gösterilerde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma, görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız ateşli silah bulundurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve terör örgütü kurma, yönetme suçlarını işledikleri iddia ediliyor.

++++

Background Information

35 people including some members of Beşiktaş Football Club‘s supporter group Çarşı were brought on trial, for claims attending the Gezi Park Protests which started in June 2013, from 2 years up to 50 years and life imprisonment.

First hearing of the trial is going to be held on 16 December 2014, in Istanbul 13th Assize Court.

In the indictment; Twitter accounts, text messages and phone conversations were accepted as evidence as well as house search findings. Furthermore indictment was filed on charges of "attempting to overthrow the government“, "organizing and attending illegal meetings and demonstrations“, "resisting government officials“, "possession of unregistered firearm“, "affiliating with an illegal organization“, "forming and managing a terrorist organization“.