Temel İnsan Hakları ve Ayırımcılıkla Mücadele Eğiticilerin Eğitimi – 3 (2017/10-14 Temmuz ) Datça-Muğla

(10-14 Temmuz 2017) Datça - Muğla

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

İnsan Hakları Eğitimi Programı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi İnsan Hakları Eğitimi Programı LGBTİ'lere Yönelik Ayırımcılıkla Mücadele alanında eğiticilerin eğitimi programlarının üçüncüsünü 10-14 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde düzenliyor.

Eğiticilerin eğitimi programı 3 aşamadan oluşuyor. 10 - 14 Temmuz tarihleri arasında, gerçekleşecek ilk eğitimde katılımcıların temel insan hakları kavramları, ayırımcılık, LGBTİ’lerin insan hakları ve meslek alanlarında ayırımcılıkla mücadele konularında bilgi ve birikimlerinin arttırılması hedefleniyor.

İlk eğitim sonrasında belirlenen katılımcılar 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde beş günlük ikinci eğitim programına dahil olacaklar. İkinci eğitimde ise konular derinlemesine ele alınarak eğitim metotlarına odaklanılacak. Programın üçüncü aşamasında ise eğitmen adaylarının bir eğitim programını yürütmeleri hedefleniyor.

Eğitim İçeriği:

• Etik ilkeler olarak insan hakları
  • İnsan hakları ve doğru değerlendirme
  • Toplumsal cinsiyet ve insan hakları
  • Heteroseksist ideoloji ve gruplar arası bir ideoloji olarak homofobi
  • Vaka analizi ve atölye çalışmaları

Başvurular sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikiyatrlar, PDR uzmanları ve rehber öğretmenlere açıktır. Bunun dışındaki meslek alanlarından yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir. Eğitim programının kontenjanı 15 katılımcıyla sınırlıdır.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuruların Değerlendirilmesi:

• Başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
  • Değerlendirme başvuru formunda belirtilen bilgilere göre yapılacaktır. Bu sebeple sorulara mümkün olduğunca detaylı cevap vermenizi rica ederiz.
  • Alan ve STÖ deneyimi olan başvuruculara öncelik verilecektir.
  • Projenin öncelikleri gereği kadın başvuranlara öncelik verilecektir.

İlan Tarihi: 2 Haziran 2017

Son Başvuru: 18 Haziran 2017 - 23:59 (TSİ)

Sonuçların Açıklanması: 21 Haziran 2017