Sultanbeyli İşkence Davası

Arka Plan Bilgisi

10 Kasım 2014 tarihinde Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne giden Ş.Ş,  burada altı polis memuru tarafından darp edildi, küfür ile hakarete maruz bırakıldı ve tehdit edildi. Şikâyetçi olacağını dile getirmesi üzerine yeniden bir odaya alınan mağdur Ş.Ş, burada feci şekilde dövüldü ve makatına soda şişesi sokulmak istendi.  Hastaneye kaldırılan mağdurun vücudunda darp izlerine rastlandı.

Olayla ilgili yedi polis memuru hakkında “işkence” ve bir polis memuru hakkında ise “suçu bildirmemek” suçundan dava açıldı. Sekiz sanıklı davada yargılanan altı polis memuru, 28 Kasım 2014'de tutuklandı, ancak altı gün sonra serbest bırakıldı.

Background Information

Ş.Ş, who went to Sultanbeyli Fatih Police Station on 10 November 2014, was battered, affronted and threatened by six police officers. After speaking out that he would file a complaint for maltreatment, he was taken to another room, where he was brutally beaten and a glass bottle was tried to be inserted to his anus. Then the victim was taken to the hospital and battery marks were found on his body.

About the incident, eight police officers were put on trial, seven of them on charges of torture, and one on "not reporting a crime“. Six police officers were arrested, however they released 6 days after.