Çarşı Davası

[Vaka]

Haziran 2013’te başlayan Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları iddiasıyla aralarında Beşiktaş futbol kulübünün taraftar grubu olan Çarşı üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet  ve 2 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 16 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ev baskınlarında elde edilen delillerin yanı sıra kamera kayıtlarını, Twitter hesaplarını, mesajlaşmaları ve telefon konuşmalarını da delil kabul edilerek hazırlanan iddianamede sanıkların hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleme, bu gösterilere katılma, toplantı ve gösterilerde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma, görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız ateşli silah bulundurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve terör örgütü kurma, yönetme suçlarını işledikleri iddia ediliyor.