Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da İnsan Hakları

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da baskı uygulayan hükümetler hızla yükselen politik, ekonomik ve sosyal reform talepleri ile karşı karşıya ve bu reformları gerçekleştirmeleri için mücadele veriliyor. Protestocular sokaklarda polis tarafından öldürülüyor, binlercesi gösterileri bastırmak isteyen devlet güvenlik güçleri tarafından dövülüyor ve gözaltına alınıyor. Aktivistler için hayati önem taşıyan sosyal medya araçlarına getirilen kısıtlamalar ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlüklerini engelliyor.  Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik sürekli ayrımcılık ve şiddet uygulanıyor. Gazetecilerin ifade özgürlüğü kısıtlanıyor ve tutuklanma ve gözdağı korkusu ile bağımsız bir şekilde haber yapmalarına izin verilmiyor. Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan insan hakları ihlalleri üzerine aşağıdaki konularda öncelikli çalışmalar yürütmektedir.

Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da İnsan Hakları ihlalleri üzerine aşağıdaki konularda çalışmalar yürütmektedir.

• Silahlı çatışma ve kriz bölgelerinde insan hakkı ihlalleri
  • Ceza adaleti sisteminde yaşanan hak ihlalleri
  • Ölüm cezası
  • Cinsiyet, cinsel yönelim, ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık