İnsan Haklarına İlk Adım Yaz Kampı Başladı!

Uzun bir bekleyişten sonra, 3 Ağustos sabahı farklı okullardan gelen 12-16 yaş arası 20 çocuk ile Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü’nde buluştuk...

8 Ağustos’ta sona erecek yaz kampında Funda Yıldırım, Ali Şengül, Dilruba Eda Babayiğit, Furkan Aktürk, Betül Şeyma Kaya, Mert Gökbulak, Sedef Yıldız, Yasin Yavuz, Melike Karahan, Berk Mercimekçi, Esra, Alican Temurloğa, Muhammed Salim Keleş, Umay Aydoğmuş, Simge Belge, Naci Mert Çakır, Çağdaş Ezgi Yıldız, Necmi Berk Çakır ile atölye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Ioanna Kuçuradi ile insan hakları üzerine

Kampın ilk gününde çocuklarla Felsefe Profesörü İoanna Kuçuradi, Saint Exupéry’nin yazdığı Küçük Prens’e atıflarda bulunarak insanın değerine vurgu yaparak insan hakları konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Formel olmayan eğitim yöntemlerinin kullanıldığı yaz kampındaki çalışmalar ana olarak ayrımcılık konusuna işaret ediyor. Eğitmenlerle birlikte gerçekleştirilem animasyon ve fotoğraf atölyeleri çocukların insan hakları konusunda düşünmesi ve fikirlerini geliştirmek için ortam sağlıyor.

Günün sonundaki son atölyede çocuklar, bir hafta boyunca çalışmak istedikleri konu başlıklarını çıkarmaya başladılar. 3-8 Ağustos haftasında yer alan çocuklar Engellilik, Çocuk İşçiliği, Eşitlik, Cinsiyet, Irk-Renk üzerine çalışmaya karar verdiler.

Tüm günün değerlendirmesiyle çocuklar kampa dair düşüncelerin paylaştı ve ardından çocuklar iletişim eğitmenlerinden Cihan’ın desteği ile ritm atölyesinde müzik aletlerini çalmaya başladılar.

Curcuna zamanı...

Ritm atölyesini bir başlangıç kabul ederek,akşam için planlar yapılmaya başlanmıştı. Çocuklardan rehber gönüllülere destek olmak üzere Curcuna Parti Komitesi belli oldu!

Ritm aletleriyle devam eden eğlencede, çocuklar kendi içeçek barından müzik sistemine kadar her şeyi hazırlayarak, herkesin eğlenebileceği bir ortam hazırladılar. Tüm ekip gece boyunca ritm çaldı, satranç oynadı,top çevirdi ve dansetti. Saat 12'ye yaklaşırken artık hepimiz odalarımızda bir sonraki güne hazırlandık.

Etiketler: İhe , İnsan hakları eğitimi , İnsan hakları kampı , yaz kampı , İnsan Haklarına İlk Adım