İnsan Hakları İçin İlk Adım Yaz Kampı'nda çekilen filmler gösterime giriyor

2009 yılı Ağustos ayı boyunca Uluslararası Af Örgütü’nün koordinasyonunda 100 ilköğretim öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen Haklı Televizyon Projesi: İnsan Hakları İçin İlk Adım Yaz Kampı’nda çekilen filmler Nisan ayı boyunca gösterimlerle izleyicisiyle buluşuyor.

Geçen yıl, çocukların hakları konusunda söz sahibi olabilmeleri ve süreçlere katılabilmelerini desteklemek hedefiyle bir dizi insan hakları ve film atölyeleri gerçekleştirildi. Film atölyelerinin bir çıktısı olarak, eğitime katılan 12-15 yaş arası çocuklar kendi seçtikleri bir konuda (ayrımcılık, eşitlik, farklılıklara saygı, birlikte yaşamak gibi konularda) senaryolar hazırlayarak kısa filmler çektiler. Senaryo aşamasından, filmin çekim ve montajına kadar çocukların ortak ürünü olan filmlerin sayısı kamp sonunda 20’ye ulaştı.

Çocukların insan hakları ile ilgili bilgilenmeleri ve kendilerini ifade etmeleri, insan haklarının korunduğu demokratik toplum için gerekli bir temeldir. Filmleri izlemek ve sürece dahil olan eğitmen ve çocuklarla paylaşımda bulunmak için herkesi 23 Nisan haftasında gerçekleşecek gösterimlerle, çocukların düşüncelerine kulak vermeye çağırıyoruz.

Gösterim ve Söyleşiler

Ne zaman-Nerede?

23 Nisan saat 19.00 Kargart (Kadıköy): Gösterim sonrasında kampta çocuklara destek veren iletişim eğitmenlerinden Cansu Susam ve insane hakları eğitmenlerinde Türker Sütçü ile söyleşi gerçekleştirilecektir.

24 Nisan saat 15.00 Pera Sanat Müzesi (Taksim): Gösterim sonrasında kampa katılan çocuklar ve eğitmenlerle söyleşi gerçekleştirilecektir.

25 Nisan saat 13.00 Pera Sanat Müzesi (Taksim)

Etiketler: Haklı Televizyon , Etkinlik , Kargart , Pera Sanat Müzesi , gösterim , film , İlk Adım Yaz Kampı