İnsan hakları için Bajar ve The Bambir sahnede!

Bajar (şar- şehr-şehir), kentli popüler formlar ile Orta Doğu müzik birikimini Kürtlerin müzikleri ile buluşturarak, 'nostalji'ye yol açabilen 'saf' üsluplar yerine, metropol hayatı içindeki  aidiyet duygularına karşılık gelebilecek 'melez' üslupların peşinden gidiyor. Punk ve 'siyahî' müzikal geleneğe yaslanan protest üsluplara sahip çıkan çalışmaları, kültürel buluşmaların zayıflatıldığı günümüzde gettolaşma, kültürel hiyerarşinin neden olduğu ayrımcılık, yeni kültürel normların gündelik ilişkilerdeki izleri gibi birçok can alıcı meseleyi dinleyicileriyle paylaşıyor. Müzikal üslubun ekip çalışmasında yer alan insanların olanakları ile buluşturulduğu çalışmada, vokalde Vedat Yıldırım ve Burak Korucu, elektrik gitarda Cansun Küçüktürk, bas gitarda Ari Hergel, klavyede Ferhat Güneş, davulda Erdem Göymen yer alıyor.

Eski çağlarda güney Kafkasya’daki müzisyenlerden adını alan The Bambir, bugün Ermenistan’ın en  ünlü ve profesyonel rock müzik grubudur. İki yıl üst üste Ermenistan Ulusal Müzik Ödülü’nü kazanan grup, şaşırtıcı sahne performansları, etkileyici ve ilginç müzik repertuarlarıyla yetenekli üyeleri, kendine has müzik üsluplarını ortaya koyuyor. The Bambir’in şarkılarına evrensellik, aşk ve insanlık yön veriyor. Müzikleriyle düşünve ve duygularını başkaları ile paylaşıyorlar. Etnik müzik karışmalarına yer veren grupta, vokal ve gitarda Narek Barseghyan, bas gitar Arman Kotcharyan, perküsyonda Arik Grigoryan, davulda Vardan Paremuzyan yer alıyor.

Her gece 963 milyon insan yatağına aç giriyor. Bir milyar insan varoşlarda yaşıyor. Her dakika bir kadın çocuk doğururken ölüyor. 2.5 milyar insanın gerekli sağlık hizmetlerine erişimi yok ve 20,000 çocuk her gün bu sebeple ölüyor. Yoksulluk içinde yaşayan insanlar dışlanıyor, söz sahibi olmaları yok sayılıyor ve şiddet ve güvensizlikle tehdit ediliyor. İnsan hakları bu kapanı kıracak anahtardır.

Bajar ve The Bambir tüm müzik severlerle insan hakları için bir araya gelmeye davet ediyor.

6 Aralık Pazartesi // 21.30
Babylon - Şehbender Sok. No: 3 Asmalımecit - Beyoğlu

Biletler Biletix ve Babylon'da.

Etiketler: Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar , Bajar , The Bambir , Konser , Babylon