25 Ocak 2012 Çarşamba

Uluslararası Af Örgütü işçi ve kamu emekçileri basın toplantısı

Uluslararası Af Örgütü Küresel Sendikalar Danışmanı Shane Enright'ın, Türkiye’deki işçi ve kamu emekçilerinin hakları ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşmesinin ardından 1 Şubat'ta bir basın toplantısı düzenleniyor.

Konu: Türkiye’deki İşçi ve Kamu Emekçilerinin Hakları
Yer: Taxim Hill Otel
(Sıraselviler Cad. No:5 34437 Taksim / İstanbul Tel: 0212- 334 85 00)
Tarih: 01 Şubat 2012
Saat: 11.00
*İngilizce – Türkçe çeviri olacaktır.

Uluslararası Af Örgütü, 2011'deki 1 Mayıs'ın hemen öncesinde Türkiye’deki işçi ve kamu emekçileri hakları ile ilgili küresel bir kampanya başlatmıştı. Birçok sendika ve konfederasyonun da katıldığı uluslararası çapta düzenlenen kampanyada dünya çapında 20 binden fazla kartpostal toplandı.

31 Ocak'ta Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Murat Çekiç ile Uluslararası Af Örgütü Küresel Sendikalar Danışmanı Shane Enright, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le buluşuyor. Çelik’e kampanya boyunca dünya çapından toplanan tüm imzalar sunulacak. 1 Şubat’ta Taxim Hill Otel’de saat 11.00’de düzenlenecek basın toplantısı ile de yapılan görüşme, kampanyanın sonuçları ve Türkiye'deki durumla ilgili Uluslararası Af Örgütü'nün tespitleri medya ile paylaşılacak.

Kampanya hakkında bilgi:

Uluslararası Af Örgütü, başlattığı küresel kampanyada Türkiye hükümetinin işçilerin ve kamu emekçilerinin haklarını korumakta yetersiz kaldığını belirtmişti.

Hükümetin uluslararası çalışma standartlarına bağlı olduğu yolundaki açıklamalarına rağmen, işçilerin ve kamu emekçilerinin hakları yasalarda ve uygulamada ihlal edilmeye devam ediyor. Buna karşılık olarak, sahip olduğu üç milyon destekçi ile dünyadaki en büyük insan hakları örgütü olan Uluslararası Af Örgütü, işçi haklarını desteklemek ve böylece uluslararası düzeyde kabul edilen örgütlenme, toplu pazarlık ve grev yapma haklarını savunmak için Türkiye’deki sendikacılarla güçlerini birleştirdi.

Etiketler: 1 Mayıs , İşçi ve Kamu Emekçileri , Basın toplantısı