İran’da Cuma günü gerçekleşmesi beklenen infazı durdurmak için bir Tweet de siz gönderin

Uluslararası Af Örgütü İran’ın Ahvaz şehrinden olan 25 yaşındaki Arif Hamidian’ın 20 Nisan Cuma günü infaz edilebileceği bilgisine ulaştı. Arif geçen yıl uyuşturucu suçları ile ilgili olarak, muhtemelen uyuşturucu kaçakçılığı, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre Arif ölüm cezasına mahkum edildi. Davası Temyiz Mahkemesi’ne iletildi ve cezası onaylandı. İki çocuk babası Arif’in 20 Nisan gibi çok kısa bir süre içinde infaz edilmesi bekleniyor. Ailesine kamuya açık bir şekilde infaz edileceği bildirildi.

İran çok fazla sayıda insanı infaz etmeye devam ediyor ve bunların çoğunlunu uyuşturucu ile ilgili suçlardan hüküm giyenler oluşturuyor. Uluslararası Af Örgütü’nün “Ölüme Müptela: İran’da Uyuşturucu Suçlarına İnfaz” adlı raporu Kasım 2011 sonu itibariyle 2011 yılında hem resmi hem de resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgilere göre 600 kadar infaz gerçekleştiğini bunların 488’inin (yüzde 81’i) uyuşturucu ile ilgili suçlardan kaynaklandığını ortaya koydu.

Derhal harekete geçin!

Arif’in infazına bu kadar kısa bir süre kalmışken bütün aktivistlerimizi, üyelerimizi ve insan hakları savunucularını Twitter eylemine çağırıyoruz!

İnsan hakları için bir adım atın, bir hayat kurtarın!

İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Hamaney’e (@khamenei_ir) Twitter’dan ulaşın. Eyleme katılmak için aşağıda sizin için hazırladığımız şablonları kullanabilirsiniz.

@khamenei_ir Cuma günü planlanan idamı durdurun #Iran #Ahwazi #ArefHamidian

@khamenei_ir #Iran ölüme müptela olan bu haline bir son vermeli ve  #ArefHamidian serbest kalmalı.

@khamenei_ir #Iran infazlara bir son vermeli ve #ArefHamidian serbest bırakılmalı #Ahwazi

@khamenei_ir #Iran #ArefHamidian ‘ın yaşama hakkını ihlal etmemeli ve Cuma planlanan infazı durdurmalı

@khamenei_ir İki çocuk babası #ArefHamidian infaz edilmemeli #Iran ölüme müptela bu durumuna bir son vermeli

Etiketler: İran , Twitter eylemi , Tweet , Arif Hamidian , Ölüm cezası , İnfaz , Twitter , Dini Lider , Ayetullah Hamaney