Suriye'deki krizin üçüncü yılının kan dökülen son yıl olması için küresel çağrı

• Binlerce insanın 40'tan fazla ülkede düzenlenecek gece nöbetlerine katılması bekleniyor
• Banksy #WithSyria etiketi ile birlikte ikon haline gelen “kırmızı balonlu kız” imajını yeniden yarattı
• Nelson’s Column, the Lincoln Memorial ve Eiffel Tower gece nöbetlerinde umut mesajı ile ışıklandırılacak
#WithSyria animasyonu Elbow grubunun verdiği "The Blanket of Night" şarkısı ile hazırlandı

Moskova'dan Washington'a binlerce insan Perşembe günü Suriye'deki krizin üçüncü yıl dönümünde mum yaktıkları gece nöbetlerinde, şehirlerinin simgesi haline gelmiş yapıları ışıklandırarak ve Banksy'nin ilham verdiği kırmızı balonlara Suriyeliler için umut taşıyan mesajları bağlayarak göğe salacak.

Suriye'den sesler 24 ülkeden 115 insani yardım ve insan hakları kuruluşunun sesi ile birleşti. Bu kuruluşlar arasında Save the Children, Oxfam, Uluslararası Af Örgütü, Hand in Hand for Syria ve International Rescue Committee bulunuyor.

Koalisyon üyeleri aynı anda, dünya liderlerine bu yıl dönümünün kan dökülen son yıl olması için kendilerini adama sözü verme çağrısında bulunuyor. Kampanya, ihtiyaç içinde olan Suriyelilerin -buna kuşatma altındaki siviller de dahil- yardıma erişimi ve Suriyelilerin sesinin yeniden başlayan barış görüşmelerinde önemsenmesi ve duyulması için derhal eyleme geçilmesi çağrısında bulunuyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız.

Save The Children CEO'su Justin Forsyth “Üç yıldır Suriye'deki çocuklar kabul edilemez bir acıya dayanıyor. Bu krizin etkileri yıkıcı oldu. Sahada birlikte çalıştığımız doktorlar, daha az ciddi yaralar için olan antibiyotikler bulunmadığı için çocukların uvuzlarının kesilmek zorunda kaldığını ve sık sık elektrik kesildiği için kuvözdeki yeni doğan bebeklerin öldüğünü anlattı. Tam bir insani yardım erişimi yaralı ve hasta çocukların ihtiyacı olan tıbbi bakıma erişimlerine yardımcı olacak. İnsani yardım erişimi hakkındaki BM kararı uygulanmalı. Bugünkü gece nöbeti ve dünyanın dört bir yanındaki gece nöbetleri Suriye halkına onları umursadığımızı ve dünya liderlerinden çatışmayı hemen durdurmak için harekete geçmesini talep ettiğimizi göstermeyi amaçlıyor" diye konuştu.

Oyuncu İdris Elba “Benim için Banksy’nin yeniden yarattığı görseli ile birlikte #WithSyria kampanyasının parçası olan bu çarpıcı animasyona destek ve ses vermek önemliydi. Suriyeliler milyonlarca hayatı mahvetmiş olan bu çatışmanın en ağır bedelini ödemeye devam ediyor. Bugün Suriye ile dayanışma göstermeliyiz” dedi.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shatty “Suriye’deki siviller son üç yılda sayısız insan hakları ihlaline maruz kaldı, özellikle süre giden silahlı kuşatmalar bağlamında. İnsani yardıma ilişkin BM kararı uluslararası toplumun kuşatmaların durdurulması ve bağımsız insani yardım örgütlerine tam erişimin sağlanması için bir fırsat. Bu fırsatın kaçırılmasına izin verilmemeli” diye konuştu.

With Syria internet sitesi için tıklayınız.

Etiketler: Suriye , Banksy , #WithSyria , insani yardım