UCM Türkiye Koalisyonu'ndan çağrı: Çocuk asker kullanımını durdurun!

NEREDE: İstanbul-Galatasaray Meydanı

NE ZAMAN: 12 Şubat 2011 Cumartesi, saat:13:00

NE OLACAK: Çocuk Asker Kullanımı Durdurulsun: Basın Açıklaması

Çocukların savaşlarda ve silahlı çatışmalarda kullanılması, kabul edilemez, evrensel olarak reddedilen ve suç teşkil eden bir eylem biçimidir. Buna rağmen, geçtiğimiz on yıl içinde dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleşen çatışmalarda, yüz binlerce çocuk savaşmış ve ölmüştür.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Türkiye Koalisyonu üyelerinin de aralarında bulunduğu insan hakları aktivistleri, çocukların savaşlarda kullanılmasını kınamak üzere 12 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te İstanbul’da, Galatasaray Meydanı’nda toplanacak ve suçluların mahkeme önüne çıkarılması için çağrıda bulunacağız.

Çocukların asker olarak kullanılmasına son verelim!

Ayrıntılı bilgi için Uluslararası Ceza Mahkemesi Türkiye Koalisyonu ile iletişime geçebilirsiniz:

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ TÜRKİYE KOALİSYONU

Etiketler: Uluslararası Ceza Mahkemesi , UCM , Çocuk Asker , Türkiye