Uluslararası Af Örgütü olarak Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddeti Tartışıyoruz!

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü'nde Uluslararası Af Örgütü olarak düzenlediğimiz söyleşiye katılımınızı bekliyoruz.

Kız çocukları ve kadınlar gündelik hayatın her alanında, aile içinde, sokakta, okulda, iş hayatında, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz kalmaktadır. Düzenlediğimiz söyleşide katılımcılarımız Ayşe Dayı ve Tuğçe Ellialtı ile birlikte Türkiye’de cinsel şiddeti farklı yönleri ile tartışacağız. Ayşe Dayı, kadının sağlık hakları ve devletin beden politikaları, Tuğçe Ellialtı ise kadınların cinsel şiddet davalarındaki hak arayışları ve yasal reform süreçleri hakkında aktarım yapacak. Bu konular çerçevesinde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet nedir ve insan hakları çalışmalarımızda kadınların yasal ve sağlık hakları için nasıl mücadele edebiliriz gibi sorular üzerine birlikte tartışacağız.

Söyleşinin ardından saat 17:00’de Beyoğlu’nda gerçekleşecek olan yürüyüşe katılacağız.

Konuşmacılar:

Ayşe Dayı (Ulusötesi Kadın Konuları Merkezi Kurucu ve Kollektif Üyesi ve Towson Universitesi, Yard. Doç.)
Tuğçe Ellialtı (Pennsylvania Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doktora Adayı)

Saat: 14:00 – 16:30
Yer: Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi
Hamalbaşı Cd. No: 22 Dükkan2-D2-D3-D4 34435
Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 361 62 17-18

Not: Etkinlik herkesin katılımına açıktır.

(Yürüyüş sadece kadınların ve transların katılımına açıktır)

Etiketler: Kadına yönelik şiddete son , Kadına yönelik şiddet , Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü , Ayşe Day